Намиране и изтриване на историята ви в Google Търсене
发布时间:2026-08-20 | 浏览:7
Важно : Понастоящем актуализираме настройките за услугите на Google Търсене, които включват Търсене, Карти, Пазаруване, „Полети“, „Хотели“, Преводач и Google Новини. Описаните в тази статия настройки се актуализират, така че може да не съответстват на текущата ви практическа работа. Научете повече за актуализираните настройки .
Можете да преглеждате и управлявате актуализираните си настройки за поверителност директно на адрес account.google.com или в най-актуалната версия на приложенията на услугите на Търсене. Най-новите версии на приложенията са налице в Google Play Магазин или Apple App Store .
Когато търсите с Google и сте включили „Активност в мрежата и приложенията“, в профила ви в Google запазваме активност, като например историята на търсенията ви. Това ни помага да подобряваме резултатите от търсенето и предложенията ви.
С Моята активност можете:
да изтривате историята на търсенията, запазена в профила ви в Google.
да променяте настройките за търсенето. Имате възможност да изберете какво да се запазва и кога историята ви да се изтрива.
Можете също да изтриете цялата си активност, а не само историята си в Google Търсене. Научете как да изтриете активността си .
Изтриване на историята на търсенията
Важно : След като изтриете историята на търсенията си, няма да можете да я възстановите.
Можете да изтриете едно търсене или цялата история на търсенията си за ден, седмица или за цялото време.
На компютъра си отворете историята на търсенията в „Моята активност“ .
Изберете каква част от историята на търсенията да бъде изтрита. Цялата история на търсенията ви : Кликнете върху „Изтриване“ Изтриване на всичко . Изтриване на търсения от конкретен период от време : Кликнете върху „Изтриване“ Изтриване на данните за персонализиран период . Изтриване на търсенията от конкретен ден : Намерете съответния ден и кликнете върху „Изтриване на цялата активност от [дата]“ . Изтриване на едно търсене : Намерете търсенето и кликнете върху „Изтриване на елемента от активността“ .
Цялата история на търсенията ви : Кликнете върху „Изтриване“ Изтриване на всичко .
Изтриване на търсения от конкретен период от време : Кликнете върху „Изтриване“ Изтриване на данните за персонализиран период .
Изтриване на търсенията от конкретен ден : Намерете съответния ден и кликнете върху „Изтриване на цялата активност от [дата]“ .
Изтриване на едно търсене : Намерете търсенето и кликнете върху „Изтриване на елемента от активността“ .
Пояснение : Можете да управлявате активността си от страницата за преглед и управление на активността в профила ви .
Когато използвате приложението Google, без да сте влезли в профила си в Google, историята на търсенията ви може да се запазва на компютъра ви.
Спиране на запазването на историята на търсенията ви
На компютъра си отворете историята на търсенията в „Моята активност“ .
Кликнете върху Контроли горе вляво.
Под „Активност в мрежата и приложенията“ кликнете върху Изключване .
Кликнете върху Изключване или Изключване и изтриване на активността . Ако изберете „Изключване и изтриване на активността“, изпълнете стъпките, за да изберете какво да изтриете.
Ако изберете „Изключване и изтриване на активността“, изпълнете стъпките, за да изберете какво да изтриете.
Пояснение : Историята на търсенията не се запазва в профила ви в Google, когато търсите и сърфирате в режим „инкогнито“ .
Автоматично изтриване на историята на търсенията
Важно : Ако зададете автоматично изтриване за историята на търсенията си, пак можете да я изтриете.
На компютъра си отворете историята на търсенията в „Моята активност“ .
Кликнете върху Контроли горе вляво.
Намерете „Активност в мрежата и приложенията“.
Кликнете върху думите под „Автоматично изтриване (изкл.)“ или „Автоматично изтриване (вкл.)“.
Изберете какво искате да направите. В зависимост от това кога искате историята на търсенията ви да се изтрива автоматично, кликнете върху Автоматично изтриване на активността, по-стара от и изберете: 3 месеца 18 месеца 36 месеца . Ако не искате тя да се изтрива автоматично, кликнете върху Без автоматично изтриване на активността .
В зависимост от това кога искате историята на търсенията ви да се изтрива автоматично, кликнете върху Автоматично изтриване на активността, по-стара от и изберете: 3 месеца 18 месеца 36 месеца .
Ако не искате тя да се изтрива автоматично, кликнете върху Без автоматично изтриване на активността .
Кликнете върху Напред .
Промяна на запазената на компютъра ви история на търсенията
Дори ако историята на търсенията ви не се запазва в настройките ви или я изтриете от запазената история, браузърът ви може да я проследява.
Имате възможност да изтриете историята на браузъра си в:
Chrome : Научете как да изтриете историята на сърфиране и другите данни за сърфирането .
Други браузъри : Потърсете инструкциите в браузъра си.
Ако не сте влезли в профила си в Google, когато търсите с нас, може да видите препоръки, свързани със скорошната ви активност при търсене. Ако не искате това, изключете персонализирането на търсенето.
На компютъра си отворете Google .
В долната част кликнете върху Настройки Настройки за търсенето Персонализиране на търсенето .
Изключете Персонализиране на търсенето .
Как изтриваме историята от профила ви в Google
Когато решите да изтриете дадена активност ръчно или тя бъде премахната автоматично, започва премахването ѝ от продукта и системата.
Първо се стремим да я премахнем така, че да не се показва, а данните вече не може да се използват за персонализиране на практическата ви работа с Google.
След това започваме процес, създаден за безопасно и пълно изтриване на данните от системите ни за съхранение.
Изтриване на активността ви
Намиране и управление на записите ви в „Активност в мрежата и приложенията“
Управление на аудиозаписите ви в „Активност в мрежата и приложенията“
Промяна на настройките ви за приложението Google
Сърфиране в режим „инкогнито“
Как Търсене работи с данните за активността ви
Как Търсене работи с данните за активността ви
Това полезно ли бе?
Нуждаете се от още помощ?
Изпробвайте следните стъпки: