Správa úložiště na Disku, v Gmailu a ve Fotkách
发布时间:2026-09-21 | 浏览:1
Váš účet je osobní účet s až 15 GB úložného prostoru, o který se dělí Disk, Gmail a Fotky.
Vaše úložiště Google společně využívají Disk Google, Gmail, zálohy WhatsAppu a Fotky Google. Když je účet plný, tyto služby to ovlivní.
Když ve svém účtu vyčerpáte limit úložiště, nebudete moct nahrávat ani vytvářet soubory na Disku, odesílat ani přijímat e-maily v Gmailu ani zálohovat fotky a videa do Fotek Google.
Pokud budete limit úložiště překračovat po dobu dvou let, můžeme váš obsah ze služeb Gmail, Disk a Fotky smazat.
Přečtěte si další informace o zásadách úložiště Google .
Co v tomto článku najdete:
Krátkodobé řešení: Vysypte koš
Krátkodobé řešení: Vysypte koš
Dlouhodobé řešení : Uvolněte místo nebo si kupte větší úložiště Možnost 1: Zjistěte, jak uvolnit místo Možnost 2 : Kupte si větší úložiště
Dlouhodobé řešení : Uvolněte místo nebo si kupte větší úložiště
Možnost 1: Zjistěte, jak uvolnit místo
Možnost 1: Zjistěte, jak uvolnit místo
Možnost 2 : Kupte si větší úložiště
Možnost 2 : Kupte si větší úložiště
Správa velikosti záloh WhatsAppu
Správa velikosti záloh WhatsAppu
Informace o úložišti počítače a Googlu při používání Disku pro počítače
Informace o úložišti počítače a Googlu při používání Disku pro počítače
Krátkodobé řešení: Vysypte koš
Když váš účet dosáhne limitu úložiště, přestanou vám fungovat důležité služby, jako je Gmail, takže:
Nemůžete odesílat ani přijímat e‑maily.
Zprávy, které vám někdo poslal, se vrátí odesílateli.
Pokud chcete, aby vám účet aspoň krátkodobě opět fungoval:
Vysypte koš a složky se spamem: Je to nejrychlejší způsob, jak uvolnit místo. Dokud položky v těchto složkách trvale nesmažete, započítávají se do limitu úložiště. Důležité: Po smazání většího počtu souborů najednou může trvat až 48–72 hodin, než se úložiště aktualizuje. O tyto soubory můžete trvale přijít. Vysypání koše a složky Spam v Gmailu Vysypání koše na Disku Vysypání koše ve Fotkách
Vysypání koše a složky Spam v Gmailu
Vysypání koše na Disku
Vysypání koše ve Fotkách
Smažte velké e‑maily: Najděte a smažte jeden nebo dva e‑maily s velmi velkými přílohami, které už nepotřebujete. Na počítači přejděte do Gmailu . Zaškrtněte políčko vlevo od každé zprávy, kterou chcete smazat. Nahoře klikněte na Smazat .
Na počítači přejděte do Gmailu .
Zaškrtněte políčko vlevo od každé zprávy, kterou chcete smazat.
Nahoře klikněte na Smazat .
Tip: Pokud chcete smazat všechny zprávy v koši, klikněte v oznámení nahoře na Vysypat koš .
Počkejte, až se úložiště aktualizuje: Po smazání souborů a vysypání koše se dostupný prostor aktualizuje po krátké době. Pokud je váš účet i po 30 minutách stále plný, můžete provést pokročilé vyčištění .
Dlouhodobé řešení: Uvolněte místo nebo si kupte větší úložiště
Pokud překračujete limit úložiště nebo se k jeho překročení blížíte, můžete:
zjistit, jak uvolnit místo ,
koupit větší úložiště .
Možnost 1: Zjistěte, jak uvolnit místo
Nejste přihlášení k účtu Google. Pokud chcete zjistit, kolik úložného prostoru máte a jak ho spravovat, přihlaste se ke svému účtu Google a tento článek načtěte znovu.
Přihlásit se k účtu Google.
Pokročilé tipy k čištění
Pokud chcete provést cílenější vyčištění, můžete pomocí těchto postupů vyhledat konkrétní typy souborů, které zabírají nejvíc místa.
Nalezení velkých souborů
V Gmailu: Použijte vyhledávací operátory přímo ve vyhledávacím poli Gmailu. Pokud chcete najít e‑maily s přílohami většími než 10 MB, zadejte: has:attachment larger:10M Pokud chcete najít e‑maily s PDF přílohami většími než 5 MB, zadejte: filename:.pdf larger:5M
Pokud chcete najít e‑maily s přílohami většími než 10 MB, zadejte: has:attachment larger:10M
Pokud chcete najít e‑maily s PDF přílohami většími než 5 MB, zadejte: filename:.pdf larger:5M
Pokud chcete najít e‑maily s přílohami staršími než dva roky, zadejte: older_than:2y has:attachment - Na Disku Google: V nabídce vlevo klikněte na Úložiště . Soubory se automaticky seřadí od největšího po nejmenší.
V nabídce vlevo klikněte na Úložiště .
Soubory se automaticky seřadí od největšího po nejmenší.
Nalezení a odstranění duplicitních souborů
Duplikáty můžete najít ručně. Disk Google nemá integrovaný nástroj, který by je automaticky vyhledal.
Na Disku Google klikněte vpravo nahoře na ikonu rozvržení seznamu [ikona].
Klikněte na Název . Soubory se seřadí abecedně.
Vyhledejte soubory se stejnými názvy, zejména ty, které končí na „(1)“ nebo „Kopie“.
Vymazání ostatního úložiště
Tato kategorie často zahrnuje zálohy zařízení a skrytá data z aplikací připojených k Disku.
Jak najít a smazat nepotřebné zálohy zařízení:
Přejděte do sekce Zálohy v úložišti .
Posuňte se na Zálohy .
Jak smazat skrytá data aplikací:
Přejděte do nastavení Disku Google.
Klikněte na Spravovat aplikace .
Možnost 2: Kupte si větší úložiště
Google One je předplatné, které vašemu účtu dává víc úložného prostoru na Disk Google, Gmail a Fotky Google.
Když si předplatíte Google One, vaše celkové úložiště se zvětší podle toho, jaký tarif si vyberete.
Přikoupit úložiště přes Google One
Správa velikosti záloh WhatsAppu
Zálohy WhatsAppu na Androidu se započítávají do limitu úložiště účtu Google. Pokud chcete efektivně ušetřit místo, musíte nejprve změnit nastavení v aplikaci WhatsApp. Pokud zálohu z Googlu smažete, ale nezměníte nastavení, při příštím zálohování zařízení se automaticky vytvoří nová.
Pokud chcete efektivně ušetřit místo, musíte nejprve změnit nastavení v aplikaci WhatsApp.
Pokud zálohu z Googlu smažete, ale nezměníte nastavení, při příštím zálohování zařízení se automaticky vytvoří nová.
Smazání zálohy WhatsAppu je trvalé. Pokud změníte telefon nebo přeinstalujete WhatsApp dřív, než vytvoříte novou zálohu, přijdete o celou historii chatů.
1. krok: Zmenšete velikost zálohy WhatsAppu v zařízení
Nejvíc místa v záloze obvykle zabírají videa. Můžete je vyloučit z budoucích záloh.
Na zařízení s Androidem otevřete WhatsApp .
Na zařízení s Androidem otevřete WhatsApp .
Klepněte na Nastavení > Chaty > Zálohování chatů > vypněte možnost Zahrnout videa .
Klepněte na Nastavení > Chaty > Zálohování chatů > vypněte možnost Zahrnout videa .
Pokud chcete zařízení zálohovat hned s novým nastavením, klepněte na Zálohovat .
Pokud chcete zařízení zálohovat hned s novým nastavením, klepněte na Zálohovat .
Tip: Přečtěte si, jak uvolnit úložiště ve WhatsAppu . Další informace o tom, jak se zálohy WhatsAppu započítávají do úložiště Google, najdete v článku WhatsAppu Zálohy účtu Google .
2 krok: Smazání záloh z Googlu
Po aktualizaci nastavení zařízení můžete ze svého úložiště Google odstranit stávající soubory záloh.
Smazání přes Google One: Přejděte na one.google.com/storage/management , kde můžete spravovat a mazat konkrétní soubory záloh. Důležité: Smazání zálohy WhatsAppu je trvalé. Pokud změníte telefon nebo přeinstalujete WhatsApp dřív, než vytvoříte novou zálohu, přijdete o celou historii chatů.
Smazání přes Google One: Přejděte na one.google.com/storage/management , kde můžete spravovat a mazat konkrétní soubory záloh.
Důležité: Smazání zálohy WhatsAppu je trvalé. Pokud změníte telefon nebo přeinstalujete WhatsApp dřív, než vytvoříte novou zálohu, přijdete o celou historii chatů.
Důležité: Smazání zálohy WhatsAppu je trvalé. Pokud změníte telefon nebo přeinstalujete WhatsApp dřív, než vytvoříte novou zálohu, přijdete o celou historii chatů.
Tip: Zálohy WhatsAppu, které nebyly aktualizovány pět měsíců, můžou být automaticky smazány.
Informace o úložišti počítače a Googlu při používání Disku pro počítače
Limit úložiště Google se tím nemění. Proto se na počítači a na stránce úložiště Google obvykle zobrazují různá čísla. Tento rozdíl je očekávaný.
Do úložiště Google se započítávají jen soubory, které vlastníte.
Přečtěte si, proč se úložiště v počítači liší od úložiště v Googlu.
Související zdroje
Komunita nápovědy pro Disk Google
Kontaktujte nás
Potřebujete další pomoc?
Vyzkoušejte tyto další kroky: