Znajdowanie i usuwanie historii w wyszukiwarce Google
发布时间:2026-08-19 | 浏览:10
Ważne: obecnie aktualizujemy ustawienia usług wyszukiwania Google, które obejmują wyszukiwarkę, Mapy, Zakupy Google, Loty, Hotele, Tłumacza i News. Ustawienia opisane w tym artykule są aktualizowane, więc mogą nie odpowiadać Twojej wersji interfejsu. Więcej informacji o zaktualizowanych ustawieniach
Zaktualizowane ustawienia prywatności możesz sprawdzić i nimi zarządzać bezpośrednio na stronie account.google.com lub w najnowszej wersji aplikacji usług wyszukiwania. Najnowsze wersje aplikacji są dostępne w Sklepie Google Play i Apple App Store .
Gdy wyszukujesz w Google z włączonym ustawieniem „Aktywność w internecie i aplikacjach”, na Twoim koncie Google są zapisywane dane o aktywności, w tym historia wyszukiwania. Pomaga to Google ulepszać wyniki wyszukiwania i sugestie.
Na stronie Moja aktywność możesz:
wymazywać historię wyszukiwania zapisaną na koncie Google;
zmieniać ustawienia wyszukiwania. Możesz wybrać, co ma być zapisywane przez Google i kiedy Twoja historia ma być usuwana.
Możesz też usunąć całą aktywność, a nie tylko historię w wyszukiwarce Google. Jak usunąć swoją aktywność
Usuwanie historii wyszukiwania
Ważne: po wymazaniu historii wyszukiwania nie można jej przywrócić.
Możesz usunąć 1 wyszukiwanie lub całą historię wyszukiwania z danego dnia, tygodnia lub całego okresu.
Na komputerze otwórz historię wyszukiwania na stronie Moja aktywność .
Wybierz historię wyszukiwania, którą chcesz usunąć. Cała historia wyszukiwania: kliknij Usuń Usuń całą aktywność . Usunięcie wyszukiwań z określonego okresu: kliknij Usuń Usuń wyniki z niestandardowego zakresu dat . Usunięcie wyszukiwań z danego dnia: znajdź dzień, a potem kliknij Usuń całą aktywność z [dzień] . Usunięcie jednego wyszukiwania: znajdź wyszukiwanie, a potem kliknij Usuń element aktywności .
Cała historia wyszukiwania: kliknij Usuń Usuń całą aktywność .
Usunięcie wyszukiwań z określonego okresu: kliknij Usuń Usuń wyniki z niestandardowego zakresu dat .
Usunięcie wyszukiwań z danego dnia: znajdź dzień, a potem kliknij Usuń całą aktywność z [dzień] .
Usunięcie jednego wyszukiwania: znajdź wyszukiwanie, a potem kliknij Usuń element aktywności .
Wskazówka: informacje o zarządzaniu aktywnością znajdziesz w artykule Przeglądanie aktywności na koncie i zarządzanie nią .
Gdy używasz aplikacji Google po wylogowaniu się z konta Google, historia wyszukiwania może być zapisywana na komputerze.
Wyłączanie zapisywania historii wyszukiwania
Na komputerze otwórz historię wyszukiwania na stronie Moja aktywność .
W lewym górnym rogu kliknij Ustawienia .
W sekcji „Aktywność w internecie i aplikacjach” kliknij Wyłącz .
Wybierz Wyłącz lub Wyłącz i usuń aktywność . Jeśli wybierzesz „Wyłącz i usuń aktywność”, postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wybrać elementy do usunięcia.
Jeśli wybierzesz „Wyłącz i usuń aktywność”, postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wybrać elementy do usunięcia.
Wskazówka: historia wyszukiwania nie jest zapisywana na koncie Google, gdy szukasz informacji i przeglądasz internet w trybie incognito .
Automatyczne usuwanie historii wyszukiwania
Ważne: jeśli masz skonfigurowane automatyczne usuwanie historii wyszukiwania, w dowolnym momencie możesz również usunąć ją ręcznie.
Na komputerze otwórz historię wyszukiwania na stronie Moja aktywność .
W lewym górnym rogu kliknij Ustawienia .
Znajdź „Aktywność w internecie i aplikacjach”.
Kliknij słowa w sekcji „Automatyczne usuwanie (wyłączone)” lub „Automatyczne usuwanie (włączone)”.
Wybierz działanie: W zależności od tego, kiedy chcesz automatycznie usuwać historię wyszukiwania, kliknij Automatycznie usuwaj aktywność starszą niż i wybierz: 3 miesiące , 18 miesięcy , 36 miesięcy . Jeśli nie chcesz automatycznie usuwać historii wyszukiwania, kliknij Nie usuwaj aktywności automatycznie .
W zależności od tego, kiedy chcesz automatycznie usuwać historię wyszukiwania, kliknij Automatycznie usuwaj aktywność starszą niż i wybierz: 3 miesiące , 18 miesięcy , 36 miesięcy .
Jeśli nie chcesz automatycznie usuwać historii wyszukiwania, kliknij Nie usuwaj aktywności automatycznie .
Kliknij Dalej .
Zmienianie historii wyszukiwania zapisanej na komputerze
Nawet jeśli historia wyszukiwania nie jest zapisywana w ustawieniach lub usuniesz ją z zapisanej historii, przeglądarka może ją śledzić.
Historię przeglądania możesz wymazać w tych miejscach:
W Chrome: dowiedz się, jak usunąć historię przeglądania i inne dane przeglądania .
Inne przeglądarki: instrukcje znajdziesz w konkretnej przeglądarce.
Jeśli wylogujesz się z konta Google przed rozpoczęciem wyszukiwania, możesz zobaczyć rekomendacje związane z Twoim ostatnim wyszukiwaniem. Jeśli nie chcesz tego robić, wyłącz personalizację wyszukiwarki.
Na komputerze otwórz wyszukiwarkę Google .
U dołu kliknij Ustawienia Ustawienia wyszukiwania Personalizacja wyszukiwania .
Wyłącz Spersonalizuj wyszukiwanie .
Jak Google usuwa historię na Twoim koncie Google
Jeśli zdecydujesz się usunąć aktywność ręcznie lub automatycznie, rozpoczniemy proces usuwania jej z usługi i systemu.
Najpierw zadbamy o to, aby dane przestały być widoczne i nie służyły już do personalizacji sposobu, w jaki korzystasz z usług Google.
Następnie rozpoczynamy proces bezpiecznego i całkowitego usuwania danych z naszych systemów pamięci.
Przydatne materiały
Usuwanie aktywności
Znajdowanie i konfigurowanie Aktywności w internecie i aplikacjach
Zarządzanie nagraniami dźwiękowymi w Aktywności w internecie i aplikacjach
Zmienianie ustawień aplikacji Google
Przeglądanie w trybie incognito
Jak wyszukiwarka używa Twojej aktywności
Jak wyszukiwarka używa Twojej aktywności
Czy to było pomocne?
Potrzebujesz dodatkowej pomocy?
Wykonaj te czynności: